Pula nagród
Nagrody zostaną przyznane laureatom w dniu 27 września 2024 r. Nagrody zostaną uroczyście przekazane w trakcie ostatniego dnia targów Polagra, podczas finałowej gali. Pula nagród w Konkursie Master Baker wynosi 67,400 zł. Nagrodami w Konkursie są nagrody pieniężne i rzeczowe odpowiednio w następujących grupach:
  • ZAWODOWCY [Formularz dla Zawodowców]
    • za zajęcie I miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 8,000 zł
    • za zajęcie II miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 6,200 zł
    • za zajęcie III miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 5,200 zł
  • UCZNIOWIE [Formularz dla Uczniów]
    • za zajęcie I miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 6,200 zł
    • za zajęcie II miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 5,000 zł
    • za zajęcie III miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 4,200 zł
  • AMATORZY [Formularz dla Amatorów]
    • za zajęcie I miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 6,700 zł
    • za zajęcie II miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 5,700 zł
    • za zajęcie III miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 4,700 zł
  • KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH [Formularz dla KGW]
    • za zajęcie I miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 6,200 zł
    • za zajęcie II miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 5,000 zł
    • za zajęcie III miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 4,300 zł

(Zgodnie z obowiązkiem podatkowym Wykonawca potrąci i odprowadzi od wartości nagrody należy zryczałtowany podatek dochodowy według stawki 10%)

Pieczywo w Finale konkursu zostanie ocenione przez Jury Konkursowe wg kryteriów zgodności zadania z zaleceniami dla danej grupy, zgodności zadania z celami Konkursu, skuteczności przekazu prezentacji, oddziaływania na odbiorcę i jego emocje, walorów artystycznych i estetycznych prezentacji, obserwacji stanowiska pracy: efektywność, harmonogram, czystość stanowiska..., walorów jakościowych: ogólny wygląd pieczywa, objętość, sprężystość, brak typowych wad, walorów jakościowych skórki: wygląd, grubość, aromat i smak, walorów jakościowych miękiszu: wygląd, aromat i smak.

Zwróć uwagę. Aby przygotować perfekcyjnie zadanie konkursowe i zwiększyć swoje szanse na wygraną warto zapoznać się z ideami jakie przyświecają konkursowi Master Baker. Zapraszamy do zapoznania się z paragrafem 2 "Cele konkursu" w Regulaminie.







Organizator:
Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”
ul. Rakowiecka 36/38
02-532 Warszawa
https://polskaekologia.org/


Wykonawca:
Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
ul. Głogowska 14
60-734 Poznań
https://www.mtp.pl/pl/
Mapa serwisu: